За нас

Нашата история

„Милете” ЕООД е компания за производство на шоколадови изделия, създадена 
с много любов от Милета Георгиева, собственик и управител на фабриката.

“Още помня онези тави с шоколадови фигурки, които ме примамваха с чудни аромати…”

“Още помня онези тави с шоколадови фигурки, които ме примамваха с чудни аромати…”

„Магията на шоколада ме завладя още в началото на 90-те години. Годините на моето детство, когато в захлас гледах в цеха на баща ми как горещият течен шоколад от големи кани се разлива в различни форми и се превръща в чудни, малки шоколадчета и много вкусни бонбони. Макар тогава да нямаше тези машини, с които разполагаме днес, още помня тавите с щоколадови фигурки, които ме примамваха с вълшебни аромати. Там научих от моя баща, че в малките детайли може да се открие голямото майсторство. И точно от него разбрах, че за шоколада трябва сърце…”

Така Милета Георгиева се връща в спомените си в началото на своя път и със силно чувство говори за баща си Георги Милетиев, вдъхновител на нейната професионална дейност. И най-ценното, научено от него – да работи и да се справя с трудностите, й дава сили да продължи с този бизнес и след тежката загуба на бащата. Няма и момент на колебание – тя решава да създаде своя фирма. Подкрепена от майка си и брат си, Милета Георгиева се изправя със своя българска компания през 2015 г. срещу силната конкуренция в шоколадовия бизнес и утвърдените световни марки.

„Днес моите деца и мъжът ми ме вдъхновяват, карат ме да бъда още по- отговорна към екипа, който създадохме. Стремежът ни е да подбираме качествени суровини. Любовта към работата е избор, а аз избрах шоколада, защото когато правиш нещо със сърцето си, то се получава повече от добре…”

Милете шоколад-вдъхновение!

Любовта към шоколада е като любовта към децата – не преминава…
Тя те вдъхновява да твориш… Тя е вълшебството, с което може спонтанно да приготвиш
нещо прекрасно. Тя се ражда представяйки си радостта на този, който ще го поднесе с
благодарност на любим човек и насладата в очите на този който ще го опита.

МИЛЕТЕ има за цел да утвърди истински вкусния български шоколад. И какво че в България няма какаови плантации! Ние обаче знаем как да го приготвим. И какво че България не е родината на какаото! Ние умеем да постигнем качеството.

Ние знаем:

Ние правим:

Клиентът е най-важният за нас, той трябва да получи лично отношение, да намери всичко, от което се нуждае. Ето защо имаме:

По желание на клиента правим шоколад и създаваме опаковка. Това за нас е творчество, което винаги завършва с прекрасен продукт.
И опитът се натрупва с годините…

Продуктите ни, освен в България, имат сериозно присъствие и на пазара на Европейския съюз, основно в Унгария, където е търговският ни център за европейските страни. Изнасяме още за Румъния, Швеция, Австрия, Белгия. В палитрата от продукти, дистрибуторите и клиентите ни ще открият както традиционни шоколадови бонбони и шоколади, така и десерти без глутен и мляко, а също и диетични продукти, без захар, подходящи за хора със специален режим на хранене, като например кето и веган.

Какаото, което използваме при производството на продуктите, се доставя от Бряг на слоновата кост (Кот д`Ивоар), Африка. Сухото пълномаслено мляко пък е от Холандия.

Изключително важно за компанията ни е да използваме качествени суровини, които да отговарят на съвременните изисквания за здравословен начин на живот.